MÄSO Highland Cattle
Hovädzie mäso z plemena Highland Cattle sa povyžuje za najkvalitnejšie mäso, ktoré je biologicky najvýhodnejšie i vďaka svojim biosyntézam, ktorých proces je tvorený v predžalúdku, kde sa obohacuje o bielkoviny, enzými, vitamína a iné špecifické látky. Výnimočná je chuť, vôňa, farba a šťavnatosť, ktoré zaručujú gurmánsku delikatesu.
Zrenie mäsa je po porážke jeden z najdôležitejších procesov. Autolýza, ako sa odborne nazýva tento proces, uvoľnuje postupne pri zrení mäsa stuhnutosť svalov, väznosť, krehkosť rastie jeho PH, rozpustnosť bielkovín. Mäso sa schladzuje v chladiacom boxe pri teplote +2 až -2 stupňov celzia. Laboratórne rozbory ukazujú, že hovädzie mäso nášho plemena má podstatne nižší obsah tuku a cholesterolu, než ostatné druhy zvierat. Je vhodné pre prípravu diétnych pokrmov, pretože obsahuje vysoký podiel bielkovín.
Naša farma zaručuje kvalitu mäsa jeho zrením v chladiacom boxe procesom autolýzy.